November 2019

November 28th, 2019

LANSAREA PROIECTULUI

”Calitate și accesibilitate a serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu în Republica Moldova 2019-2022” 

În 28 noiembrie 2019 în cadrul proiectului “Calitate și accesibilitatea a serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu în Republica Moldova 2019-2022”, și-a deschis ușile Centrul Medico-Social „Sfânta Anna” în orașul Vulcănești, unul din cele 10 de centre medico-sociale deschise cu suportul financiar al Republicii Cehe, prin Programul “Cooperare Cehă de Dezvoltare” gestionate de către Asociația Obștească Homecare în parteneriat cu Caritas Republica Cehia și cu Asociația Obștească Pro-Development.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți Irina Vlah, Başcanul Găgăuziei; E.S. Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Republica Moldova; Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Vacav Balek, Șeful Direcție cooperare externă pentru dezvoltare Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe; Katerina Šilhánková, reprezentantul Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, diplomat pentru dezvoltare și cooperare; Ana Kremenić, ofițerul și coordonatorul financiar pentru Țările Balcanice și Moldova/Caritas Republica Cehia și alte persoane oficiale.

Centrul Medico-Social „Sfânta Anna” are menirea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor dependente de grija altora, prin asigurarea accesului la serviciile profesionale de îngrijire medico-sociale la domiciliu și în cadrul Centrului de zi. Centrul este dotat cu tot echipamentul tehnic și medical necesar pentru a desfășura cu succes activitățile de îngrijire medico-sociale de calitate.

Aducem sincere mulțumiri guvernului și poporului ceh pentru suportul oferit.

Filmul deschiderii Centrul Medico-Social „Sfânta Anna” 

https://www.facebook.com/homecaremd/posts/2699250933469606

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

November 20th, 2019

INVITAȚIE

Asociația Obștească ”Homecare” vă invita la lansarea proiectului

”Calitate și accesibilitate a serviciilor de îngrijiri medico-sociale la domiciliu în Republica Moldova 2019-2022” 

realizat  de către Caritas Republica Cehă, în parteneriat cu Asociația Obștească HOMECARE, Asociația Obștească Pro-Development,

cu suportul financiar al Republicii Cehe, prin  Programul “Cooperare Cehă de Dezvoltare”.

     În cadrul proiectului respectiv, va avea loc inaugurarea centrelor:

1. Centrul Medico-Social  “Sfânta Anna” orașul Vulcănești

2. Centrul Medico-Social  “Sfânta Agata” orașul Ocnita.

Data si ora evenimentelor:

28 Noiembrie 2019, orele 12.30

Orașul Vulcănești, str, Lenin nr.37, Centrul Medico-Social  "Sfânta Anna"

04 Decembrie  2019, orele 12.00

Orașul Ocnița, str.Mihai Viteazu nr.48, Centrul Medico-Social  “Sfînta Agata”

 

Cu deosebită considerațiune,

Tamara ADAȘAN

Director AO HOMECARE

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

November 8th, 2019

Stimați Chișinăuieni,

În data de 14 noiembrie 2019, Asociația Obștească Homecare în parteneriat cu Misionarii Umanitari Gus și Nancy Checketts al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă marchează

Ziua Mondială a Diabetului 2019

Evenimentul va avea loc în holul Centrului Creștin Sfânta Treime din bl. Dacia nr. 13 (vizavi de Centrul Comercial “Budapesta”, sec. Botanica) de la ora 9:00 până la ora 12:00.

Fiecare doritor va putea beneficia gratuit de determinarea nivelul glucozei în sânge și va primi informații privind profilaxia diabetului zaharat.

Scopul acestui eveniment este informarea populației cu privire la efectele grave ale diabetului asupra sănătății și profilaxia răspândirii maladiei în rândul populației.

Vă rugăm să desemnați informația dată pentru ca un număr mai mare de persoane să aibă posibilitatea să efectueze un screening gratuit al nivelului de glicemie și să obțină informații privind posibilele complicații în rezultatul acestei maladii.

 

Cu profund respect,

Echipa Homecare și Misionarii Umanitari Gus și Nancy Checketts